İlçemize 6 km uzaklıkta bulunan Boncuk Ocaklarıyla ünlü Nazarköy Köyümüz Beş (5) Atölyesiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Bu şirin köyümüz Kemalpaşa-Torbalı Yolu üzerinde yoldan 1 km içeride Nif dağının yamacında kurulmuştur. Engebeli bir arazide kurulan Nazarköy dar sokaklarıyla iki kenarına yerleştirilen evler arasında basit yapılarıyla ve isli görünümüyle Göz Boncuğu Atölyeleriyle dikkat çekmektedir.Ayrıca köyde Yatır Mevkinde Dede adıyla anılan bir yatır bulunmaktadır. Bu şirin köy 400 nüfusludur. Geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve Göz Boncuğudur. Köy dere yatağında kurulmasından dolayı Kurudere Köyü ismini almış ancak tarihi, el emeği göz nuru göz boncuğu imalatından dolayı 20.03.2007 günü Bakanlık onayı ile Nazarköy olarak değiştirilmiştir. Nazarköy Köyünde yaklaşık 1950 yılında bu yana Nazar Boncuğu Ocakları ile cam süs eşyalarının yapıldığı ve halen devam edildiği görülmektedir. Köylüler bu mesleği Arap Selim lakabıyla tanınan Selim ustadan öğrendiklerini ifade etmektedirler. Rivayete göre Arap Selim`in ailesi boncukla uğraşmaktaydı. Arap Selimin Babası Abdülazim de boncuk ustasıydı. Köye Boncuğu getiren Bekir Arabalı ve Ahmet Arabalı bu mesleği Arap Selimden öğrenmişlerdir. 2000`li yıllara kadar köyde doğan tüm çocukların Nazar Boncuğu üretimiyle yetiştiği, 2-3 yıl öncesine kadar 12 ocağın bulunduğu, Çin süs eşyalarının Ülkemize girmesinden ötürü Köyde faaliyet gösteren Atölye sayısının beş (5)e düştüğü atölye sahipleri tarafından beyan edilmektedir. Atölye sahipleri atölyelerin haftanın üç gün üretim yaptığını, zor da olsa bu sanatı ve kültürü yaşatmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.
Yarım Asırdan beri yapımına devam edilen Nazar Boncuğu ustalık gerektiren oldukça zor bir sanattır. Sipariş üzenine çalışılan ocaklarda çeşitli boncuk imalatları yapılmaktadır. Bunlardan; Göz Boncuğu, Karagöz, Şekerlik, Plaka ve Zar Boncuğu en çok üretilen boncuk çeşididir. Boncuk yapımı esnasında yüksek ateş yüzünden, tıpkı kaynak yapımında çalışan insanlarda olduğu gibi, gözde kızarma ve kaşınma meydana gelmektedir. Bunun için gözlük kullanılmaktadır. Boncuk yapımı sırasında sındırgı- sıdır demiri, ray demiri, çelik çubuk, merteke(maşa) ve kalıp ismi verilen aletlerden yararlanılmaktadır. Göz Boncuğunun ham maddesi camdır. Ayrıca Boncuğu renklendirmede kullanılan özel boyalar mevcuttur. En çok kullanılan renk mordur.
Son yıllarda Kemalpaşa Kaymakamlığı tarafından köyde boncuğun değerlendirilmesi ve zenginleştirilmesi amacıyla takı tasarımı kursları açılmış, köyde bulunan bayanlar boncuğu zarif takılara dönüştürmektedirler.
Boncuğun yanı sıra bu köyümüzde Dağcılık Kulüplerinin yoğun olarak kullandığı kanyon da bulunmaktadır. Hafta sonu köye yoğun ziyaretçi geldiğinden köy içerisinde boncuk, takı ve köyde üretilen organik ürünlerin pazarlanması amacıyla sergi açılmaktadır. Ulaşım Kemalpaşa-Nazarköy dolmuşu ile saat başı sağlanmaktadır.